Koululinkki

Huutoniemellä mietityttävät niin lauantaikoulupäivät, kiusaaminen kuin nuorten päihteiden käyttökin – ja hei, ananas kuuluu pizzaan!

Nuorten ja lasten liikunta

Mielestäni lasten ja nuorten pitäisi liikkua enemmän ja olla vähemmän puhelimilla. Itse treenaan 11 tuntia viikossa, joka on aika paljon verrattuna siihen, kuinka nuori olen. Mutta ei sitä liikuntaa noin paljon tarvitsisi harrastaa, jos ei halua. Sen saa itse päättää ja liikunta tekee hyvää. Lapset ja nuoret nukkuisivat ja söisivät paremmin ja jaksaisivat opiskella kunnolla. Ei se tekisi pahaa, vaikka poistuisit hetkeksi puhelimen äärestä ja kokeilisit jotain uutta. Kyllä niitä harrastuksia riittää.

“6. luokkalainen henkilö“, Huutoniemen koulu 6. lk

 

Alaikäisten päihteiden käyttö

 

Alkoholin ja tupakan myynti on turhaa! Päihteiden myyntiä pitäisi ehdottomasti vähentää. Liian moni alaikäinen koittaa / käyttää päihteitä. Jos se kerran on haitallista elimistölle, niin miksi sitä myydään kaupoissa?

Yleinen syy nuorten päihteiden kokeilemiseen on ryhmän paine tai kiusatuksi tuleminen. Jos ei juo tai polta ei ole “cool". Tämän pitäisi muuttua! Tämän takia kaupoissa pitäisi vähentää ja lopulta lopettaa kokonaan alkoholituotteiden myynti!

“Nuuskamuikkunen", Huutoniemen koulu 6. lk

 

Koulun netti

 

Koulun nettiä pitäisi parantaa, koska tosi usein netti ei toimi, joten me emme voi tehdä tehtäviä tietokoneilla. Me käytetään aika paljon tietokoneita koulussa.

Ville Alaranta, Huutoniemen koulu 6.lk

 

Asevelikylän hiekkakentän kunnossapito

 

Asevelikylässä on hiekkakenttä hyvässä paikassa, mutta sen kunnossapitoa pitäisi lisätä. Jäätä pitäisi jäädyttää useammin. Nyt se on epätasainen, kun siinä on traktorin renkaan jälkiä ja siinä ei voi luistella kovin hyvin. Jääradalle olisi käyttöä, jos siitä pidetään huolta. Ja kesällä Asevelikylän hiekkakentällä voisi olla jalkapallomaalit.

Emil Alexandersson, Huutoniemen koulu 6. lk

 

Omat eväät mukaan!

 

Omat eväät saisi ottaa mukaan koska kouluruoka ei aina ole hyvää. Ja siitä tulee joskus huono olo.

Jos eväät saisi ottaa mukaan, ei leviäisi tauteja ja oppilaat olisivat iloisia. Ja oppilaiden vanhemmat eivät enää maksaisi niin paljon veroja ja kaikki olisivat iloisia.

Armas Manner, Huutoniemen koulu 6. lk

 

Heijastimien ja valojen käyttö

 

Mielestäni Vaasassa käytetään liian vähän heijastimia. Pyöräkolarit ovat yleistyneet etenkin pimeällä, koska nuoret eivät käytä heijastimia ja valoja. Autoilijat eivät näe pyöräilijöitä, joilla on tummat vaatteet, jos ei ole heijastimia tai valoa.

Lassi Tuhkanen, Huutoniemen koulu 6. lk

 

Luonnon roskaaminen

 

Luonnon roskaaminen on mielestäni törkeää. Kukaan ei hyödy siitä, kun heität roskan luontoon. Se vain saa paikat näyttämään likaisilta ja hoitamattomilta. Mielestäni roskaamisessa ei ole päätä eikä häntää. Ihmiset vain heittävät roskaa luontoon eivätkä edes piittaa siitä, mitä siitä voi seurata. Eihän se edes ole iso vaiva viedä sitä roskaa roskiin!

Roskien vihaaja, Huutoniemen koulu 6. lk

 

Päihteiden käyttö

 

Nuoret käyttävät nykyään liian paljon päihteitä. Todella monet aloittavat todella aikaisin. Miksi pitäisi pilata omat keuhkot jo noin nuorena. En tajua miksi pitäisi edes aloittaa? Jos kaverisi pyytävät sinua edes kokeilemaan, niin ne eivät ole oikeita kavereita. Monet aloittavat siksi että kaverit tai sisarukset polttavat. Sisarustenhan pitäisi estää tuollainen. Ja kuitenkin melkein aina siitä jää kiinni ja joutuu vaikeuksiin.

Pikkumyy, Huutoniemen koulu 6. lk

 

Turhat lauantaikoulupäivät

 

Lauantaikoulupäivät ovat ihan turhia. Jos vaikka ne 3–4 lauantaita otettaisiin pois syyslomasta, olisi esim. maanantai ja tiistai syyslomaa. Kumminkin jollain on jotain sovittua menoa ja sitten on ihan tyhmää. Tämä ideani olisi paljon järkevämpi ja fiksumpi.

Hemu, Huutoniemen koulu 6. lk

 

Miksi on “siistiä" polttaa tai juoda

 

Miten se on siistiä, jos käyttää päihteitä? Aika usein esim. jopa kaksitoista vuotiaat tuolla polttavat ja juovat. Se on todella ällöttävää, jos kävelee vain tiellä ja yhtäkkiä joku ohittaa ja polttaa tupakkaa. Ihmiset eivät tajua, että ei kannata pilata keuhkoja polttamalla. Kun jotkut kokeilevat huumeita niin on kamalaa, kun pilaa elämänsä yhdellä kokeilulla. Todella usein myös yläasteikäiset polttavat ja juovat. Miksi alaikäisten täytyy juoda ja polttaa, vaikka ne ovat kiellettyjä?

Nipsu, Huutoniemen koulu 6. lk

 

Miksi koirankakkapussit toisten piharoskiksiin?

 

Koulumatkoilla olen nähnyt monia koiranulkoiluttajia, jotka heittävät koirankakkapussit toisten piharoskiksiin. En usko, että se on toisen mielestä kivaa, jos omasta piharoskiksesta löytyy kakkapussi, joka haisee. Joten olen miettinyt, että miksi kakkapusseja ei voi viedä yleiseen tai omaan roskikseen?

Pikku myy, Huutoniemen koulu 6. lk

 

Pestäänkö ruokalaan mennessä käsiä liian harvoin?

 

Minua ihmetyttää se, kun jotkut eivät pese käsiä, kun mennään ruokalaan syömään. Sitten vielä jotkut valitsevat leivän sillä tavalla, että ottaa leivän ja laittaa sen takaisin. Ja sitten joku viaton ottaa sellaisen leivän, johon on koskettu 15 kertaa pesemättömillä käsillä. Moni sairastuu siihen, että esimerkiksi leipään on koskettu monta kertaa. Miksei kaikki ota sitä mihinkä koskee ensimmäisenä? Miksei kaikki pese käsiä? Yrittäkää skarpata edes vähän.

Tuntematon, Huutoniemen koulu 6. lk

 

Ananas kuuluu pizzaan

 

Ananas kuuluu pizzaan! Jotkut väittävät, että se ei kuulu. Ananas tuo mukavaa virvoitusta pizzaan. Ananas tuo myös pizzaan mukavaa erilaisuutta ja hedelmällisyyttä.

Late Topp, Huutoniemen koulu 6. lk

 

Meidän koulun välitunnit

 

Minun mielestä kouluni välitunnit saisi olla sisällä, koska esim. jos olisi kylmä, niin voisi mennä sisälle lämmittelemään. Jos olisi eväitä, niin niitä saisi mennä sisälle syömään.

Lenni Urpiola, Huutoniemen koulu 6. lk

 

Julkinen liikenne Vaasassa

 

Mielestäni julkinen liikenne Vaasassa on huono. Bussit kulkevat liian harvoin. Töihin kouluun ja harrastuksiin voisi hyvin kulkea bussilla, mutta harvoin pääsee oikeaan aikaan, oikeaan paikkaan. Ymmärrettävää on, ettei bussit pysty kulkea joka paikassa 10 minuutin välein, mutta olisi hyvä jos julkista liikennettä voitaisiin lisätä. Jos julkista liikennettä lisättäisiin, liikenneruuhkat saattaisivat vähentyä, koska yhä useammat ihmiset voisivat kulkea bussilla.

Zastmin, Huutoniemen koulu 6. lk

 

Stoppi launtaikoulupäiville

 

Miksi oppilaiden ja opettajien lauantait täytyy pilata koulupäivillä? Itseäni ei juurikaan haittaisi, jos kesälomaa pari päivää lyhennetäisiin. Kun viikossa on ne kaksi ainokaista vapaapäivää, olisiko se liikaa vaadittu, että ne vapaapäivät olisi myös vapaita? Kiitos!

Jokuvaa, Huutoniemen koulu 6. lk

 

Ikean hotdogeihin lisää täytteitä

 

Ikean hotdogeihin lisää täytteitä, esim. salaatti. Lisäksi ne ovat kuivia, vaikka niihin laittaisi majoneesia.

Kasperi Rantanen, Huutoniemen koulu 6. lk

 

Koirien kakkojen kerääminen

 

Koirien kakkoja täytyisi kerätä! Teiden laidoilla on todella paljon koirien jätöksiä ja niiden päälle on todella ikävää astua. Niiden kerääminen ei vie kauaa ja vielä kun joihinkin paikkoihin on laitettu koirienkakkapussitelineitä.

Koirankakkojenkerääjä, Huutoniemen koulu 6. lk

 

Koulun salissa haisee

 

Huutoniemen koulun liikuntasalissa haisee erittäin kamalalta. Jokaisen liikuntatunnin jälkeen päätä särkee ja vaatteet haisevat pahalta. Saliin on kuulemma tehty sisäilmakartoitus ja näytteet ovat olleet puhtaita, mutta jokainen ihminen kyllä huomaa, että siellä jokin on vialla! Ehkä jonkun muunkin firman kannattaisi tehdä sisäilmakartoitus Huutoniemen saliin, jotta saataisiin selville, mikä siellä on ongelmana.

Niiskuneiti, Huutoniemen koulu 6. lk

 

Kiusaaminen on väärin

 

Me kaikki ollaan ainakin kerran elämässämme kuulleet, että kiusaaminen on väärin ja jättää kiusatulle ikuiset traumat. Mutta koetko, että nämä sanat ovat edes jollakin tapaa muuttaneet elämäntapaasi?

Kiusaamista esiintyy joka päivä aina jossain. Lapsia, nuoria, aikuisia ja vanhuksia kiusataan ilman mitään syytä. Syyksi valitaan yleensä henkilön ulkonäkö, luonne, ihonväri, uskonto, paino, sukupuoli, mielipide tai harrastus. Lyhyesti sanottuna henkilön persoonallisuus.

Kiusaaminen on turhaa ja kenenkään ei pitäisi olla kiusattu. Mieti. Olisiko sinusta mukavaa, jos sinua pilkattaisiin jatkuvasti siitä, kuka olet?

Laura Meriruoho, Huutoniemen koulu 6. lk

 

Pitkät välkät sisällä ala-asteella talvisin

 

Ala-asteella välkät kestävät n. 25–30 min. Nämä minuutit ovat kylmiä ja pitkiä kun ulkona ei ole mitään tekemistä. Ministadion vuorot ovat peruttu, sillä ministadion on niin jäässä ja liukas. Liukumäet ja tangot ovat myös liukkaita ja jäässä. Keinuja ei riitä vajaalle 400 oppilalle. Piha on niin jäässä, ettei voi juosta tai leikkiä hippaa. Tällöin joutuu vain kököttelemään ulkona ja jäätymään. Mutta jos pitkät välkät olisivat sisällä, niin voisi vaikka piirtää tai jutella kavereiden kanssa eikä jäätyä ulkona. Nyt kaikki ajattelevat, että "pukekaa lapset kunnolla", mutta vaikka pukisimme kymmenet ulkohousut, se ei tuo ulos mitään tekemistä.

Seisovakurki, Huutoniemen koulu 6. lk

 

Kiusaaminen on väärin

 

Kiusaaminen on väärin! Toivoisin, että ketään ei kiusattasi. Yleensä kiusauksen syitä ovat esim. ihonväri, pituus jne. Haukkuminen on yleistä ja toista voidaan haukkua rumaksi, läskiksi tms. Se ei ole totta! Kaikki ovat omalla tavallaan kauniita.

Noora, Huutoniemen koulu 6. lk

Uusimmat kaikki