Koululinkki

Isojoen koulukolmion 4.-luokkalaiset kertovat siitä, mikä heidän arjessaan ja koulussaan on parasta

Karvainen ihanuus

Kissat ovat parhaita eläimiä maailmassa, koska ne ovat villejä ja leikkisiä. Kissat raapivat varpaita ja näyttävät kieltä. Kissat saalistavat nopeasti. Kissat ovat laiskoja. Kissanpennut ovat söpöjä.

Roni Kytömäki, Isojoen Koulukolmio 4. lk

 

Koulu, yeh!

 

Minun mielestäni koulussa on kivaa, koska siellä on kavereita, joiden kanssa voi leikkiä. Meidän koulussa on myös kiva olla, kun täällä on kivoja opettajia ja muita aikuisia. Meillä on paljon luontoaluetta. Joskus läksyjen tekeminen ei ole mukavin asia, mutta samalla voi oppia ihan kuin koulussa, joka on hyvä asia. Koulussa on myös hyvää ruokaa. Välipalalla on näkkäriä. Joskus on myös kananmunia, kiisseliä, rahkaa ja joskus karjalanpiirakoita. Välipalalla on myös vettä ja maitoa, joskus voi olla tarjolla mehua tai kaakaota. Jotkut meidän luokkalaisista menevät koulun jälkeen kirjastoon.

Emmi Mikkola, Isojoen Koulukolmio 4. lk

 

Kiva tulevaisuus

 

Koirat ovat minun mielestäni ihania eläimiä ja minun sedälläni on kaksi lapsirakasta koiraa. Setäni aikoo muuttaa hänen vaimonsa ja heidän koiriensa kanssa parin vuoden päästä minun kotini lähellä olevaan taloon, joka valmistui viime kesänä. Minä rakastan heitä kaikkia todella paljon. Minua ärsyttää, kun setäni aina alkaa härnäämään minua, mutta minä rakastan häntä silti! Lisäksi koirilla on oma piha-alue, jossa ne voivat leikkiä. Minä ja kaverini ostimme koirille joululahjan, josta ne tykkäsivät todella paljon! Heiltä kuoli yksi koira vuonna 2016.

Emmi Mikkola, Isojoen Koulukolmio 4. lk

 

Pehmoiset "pallukat"

 

Kissat ovat ihanan pehmeitä. Tiedän sen, koska omistan itse yhden kissan. Ne ovat niin söpöjä! Kissani nimi on Nöpö, ja se on niin laiha, että mahtuisi helposti koulureppuuni. Kissanpennut ovat niin ihania. Rakastan kissoja sekä koiria, koska ne ovat myös ihania. Omistan kaksi koiraa, joiden nimet ovat Lupu ja Sara. Tulen hyvin toimeen kissojen ja koirien kanssa.

Henri Aalto, Isojoen Koulukolmio 4. lk

 

Tekemistä vapaa-ajalla

 

Vapaa-ajallani pelailen joko puhelimella tai playstation 4:sella. Joskus myös piirtelen. Vapaa-ajalla menen myös mummun luokse. Mummulla leikin legoilla. Joskus olen siellä yötä, jos isä ja äiti ei ole kotona. Silloin olen mummun kanssa niin kauan, kunnes vanhempani tulevat hakemaan minut kotiin.

Henri Aalto, Isojoen Koulukolmio 4. lk

 

Pikkuiset gepardit

 

Kissat ovat kivoja, hauskoja, söpöjä ja nopeita niin kuin gepardit. Kissat ovat parhaita eläimiä. Ne syövät raksuja melkein koko ajan. Kissoja on kiva silittää.

Kimi Harju-Keturi, Isojoen Koulukolmio 4. lk

 

Monta kivaa juttua

 

Koulussa on kaverit, välitunnit, kouluruoka, välipala sekä oppiaineita, joista tulee läksyjä. Meidän koulussa on sopivan kokoinen piha-alue. Kirjasto on koulun lähellä. Talvisin leikin välitunneilla lumikasalla. Haluaisin uuden koripallokentän koululle.

Kimi Harju-Keturi, Isojoen Koulukolmio 4. lk

 

Ei saa metsästää!

 

Krokotiilit ovat mielestäni tosi ihania ja söpöjä. Minun mielestäni on epäreilua krokotiileille, kun niitä metsästetään.

Aada-Linnea Uusitalo, Isojoen Koulukolmio 4. lk

 

Olen iloinen monesta asiasta

 

Koulussa on mielestäni mukava olla, koska siellä oppii kaikenlaista. Välitunneilla olen yleensä jalkapallossa tai mäessä laskettelemassa.

Läksyt eivät ole kovin kivoja, mutta silti niistä oppii hyvin ihan niin kuin koulussa. Ihan koulun lähellä on kirjasto, jossa voi välitunneillakin käydä lainaamassa kirjoja. Meidän koulun pihalla on luistelujää, mäki, jalkapallokenttä, keinuja, liukumäki ja kiipeilyteline.

Aada-Linnea Uusitalo, Isojoen Koulukolmio 4. lk

 

Opin kaikenlaista

 

Minun harrastukseni on pelaaminen ja joskus rakennan Techniciä. Peleistä opin englantia, ruotsia ja ranskaa.

Eino Nummela, Isojoen Koulukolmio 4. lk

 

Puuroa, puuroa…

 

Koulussani saisi olla enemmän puuropäiviä, koska tykkään puurosta todella paljon. Puuro on yksi lempiruoistani. Spagettia, riisiä ja pinaattilättyjä saisi myös olla enemmän, koska nekin ovat lempiruokiani.

Eino Nummela, Isojoen Koulukolmio 4. lk

 

Paljon tekemistä

 

Koulussa meillä on luistelujää, jalkapallokenttä ja luonto ympärillämme. Välitunnit ovat kiva viettää kavereiden kanssa. Koulussamme on myös iso piha, niin siellä kaikki mahtuvat leikkimään. Kirjasto on myös ihan lähellä kouluamme, joten me pääsemme käymään kirjastossa välitunnillakin.

Emmi-Mimmi Myllyvainio, Isojoen Koulukolmio 4. lk

 

Maha täyteen joka päivä

 

Mielestäni kouluruoka on hyvää. Pidän kouluruuasta, sillä tykkään erilaisista kastikkeista perunoiden päällä. Koulun keitot ovat myös hyviä, lempparini on kanakeitto. Meidän koulussa on myös hyvä välipala. Välillä on näkkäriä, mutta aina joskus on rahkaa, kiisseliä, pehmeää leipää, banaania, kaakaota, omenoita tai mehua.

Emmi-Mimmi Myllyvainio, Isojoen Koulukolmio 4. lk

 

Kaverini kanssa on kivaa

 

Vapaa-ajalla näen joskus kavereita ja sukulaisia. Itse en harrasta mitään, mutta olen joskus soittanut trumpettia ja olen ollut yleisurheiluharjoituksissa. Minä ja paras kaverini tehdään niin, että aina joka toinen tiistai menen heille ja joka toinen tiistai hän tulee meille. Joskus menen myös mukaan katsomaan, kun kaverillani on tanssitunti. Voin myös olla sillä aikaa kaverini äidin kanssa kaupassa.

Emmi-Mimmi Myllyvainio, Isojoen Koulukolmio 4. lk

 

Paras eläin

 

Kissat ovat parhaimpia eläimiä koko maassa. Kissat ovat söpöjä, ja ne maukuvat. Kissat juoksevat kuin gebardit. Kissat ovat hauskoja, koska ne tekevät temppuja ja näyttävät kieltä.

Olivers Kublins, Isojoen Koulukolmio 4. lk

 

Zelda

 

Pelaaminen on kivaa, koska peleissä voi tehdä mitä haluaa. Esimerkiksi Zelda-peli on kiva, koska siinä voi liikkua minne haluaa. Siinä voi etsiä temppeleitä ja arkkuja. Siinä voi myös etsiä kyliä, missä voi ostaa ruokaa.

Olivers Kublins, Isojoen Koulukolmio 4. lk

 

YouTubettaminen on parasta

 

YouTubettaminen on harrastus ja työ, josta saa rahaa. Jos haluat rahaa YouTubettamisesta, tarvitset hyvän kanava-aiheen ja kanavanousun ja paljon näyttökertoja. Mitä enemmän nöyttökertoja on sitä enemmän saa rahaa. Jotta saat rahaa, tarvitset yli 1 000 tilaajaa ja näyttökertaa. Minun mielestäni YouTubettaminen on hauskaa ja hauskan näköistä. Jos et saa heti tilaajia, älä lannistu, vaan paranna se ja nostata kanavaa.

Itse haluaisin YouTube-kanavan ja sen nimeksi tulisi Frandue 1209. Olen nyt kaksi vuotta seurannut ja katsonut YouTubea ja koen sen hauskaksi. Minun mielestäni se sopisi kaikille, jotka nauttivat pelaamisesta ja puhumisesta. Jos tykkää ajan viettämisestä tietokoneella, niin niille sopii YouTubettaminen. Videot kannattaa kuvata GoPro- kameralla ja editoida photoshopilla tai gimpillä.

Frans Ruotsalainen, Isojoen Koulukolmio 4. lk

Uusimmat kaikki