Koululinkki

Kehitysyhteistyö leirikoulun aiheena opetti niin työelämästä kuin elämästäkin

Vaasan lyseon lukiolaiset lähtivät tammikuussa Ugandaan leirikouluun. Leirikoulusta lukiolaiset kirjoittivat aukeaman verran juttuja Ilkka-Pohjalaiseen osana työelämäprojektia.

Vaasalaiset ehtivät nähdä ja kokea monenlaista Ugandassa toista viikkoa kestäneen leirikoulunsa aikana. Yhteistyökumppanit Plan, Pakolaisapu ja Caring Hands esittelivät toimintaansa ja nuoret pääsivät tutustumaan paikallisten elämään niin slummeissa, luonnonkauniilla seuduilla kuin markkinoillakin.

– Kehitysyhteistyöleirikoulussa tutustuimme kehitysyhteistyön tekemisen periaatteisiin ja osallistuimme vapaaehtoistyöhön Planin SmartUp Factoryssa, Suomen Pakolaisavussa ja Caring Hands Ugandassa, he kertovat.

– Vierailimme myös paikallisessa Planin SmartUp Factoryssa oppinsa saaneen Ali Senkundan perustamassa Everton Ugandassa ja tutustuimme slummin ihmisten elämään. Lisäksi vierailimme Everton Ugandan keskuksessa ja suomalaiset ja ugandalaiset nuoret pelasivat ystävyysjalkapallo-ottelun, jonka hävisimme niukasti ugandalaisille. Vierailulla lahjoitimme VPS:n lahjoittamia pelipaitoja nuorten ugandalaisten pelaajien käyttöön.

Lisää aiheesta
Uusimmat kaikki