Koululinkki

Koululinkki kokoaa mediakasvatusmateriaaleja avuksi etäopetukseen

Olen kerännyt syksystä asti erilaisia mediakasvatusmateriaaleja ja hyödyllisiä linkkejä avoimelle Padlet -alustalle. Tässä artikkelissa esittelen näitä materiaaleja tarkemmin.

Tehty Padletilla

 

Mediataitokoulu on Kansallisen audiovisuaalisen instituutin ylläpitämä sivusto, jonka tehtäväpankista löytyy runsaasti tehtäviä liioittelematta vauvoista vaareille asti. Nuorin kohderyhmä, joille tehtäviä on suunniteltu, ovat 0–3-vuotiaat, ja lisäksi tehtäviä on myös työyhteisölle eli aikuisille mediankäyttäjille. Sopivia tehtäviä voi etsiä kohderyhmän lisäksi useilla asiasanoilla aikakauslehdestä ihmisoikeuksien, koodaamisen ja pelilukutaidon kautta ympäristöön.

Sanomalehti opetuksessa on Sanomalehtien liiton sivusto, joka tarjoilee myös useita oppimateriaaleja ikäryhmittäin. Esimerkiksi Päiväni journalistina -työkalun avulla koululaiset voivat julkaista tekemiään uutisia verkossa. Pallo hallussa -materiaali taas ohjeistaa ajankohtaisten ilmastonmuutosuutisten käsittelyä. Sanomalehtihaun avulla taas voi tutustua suomalaisiin sanomalehtiin.

Yle on tuottanut valtavan määrän mediakasvatusmateriaaleja . Näistä mediakasvatuksen näkökulmasta ajankohtaisimpia ovat Yle Triplet sekä faktantarkistaja Johanna Vehkoon Valheenpaljastaja-artikkelit ja podcast . Tripletissä muokataan uutisista päivittäin oppimateriaalia kaikkien oppiaineiden tarpeisiin biologiasta äidinkieleen.

Uusimmat kaikki