Koululinkki

Länsimetsän koulun 2.-luokkalaiset muistuttavat, ettei ketään saa kiusata ja myös eläimistä tulee pitää huolta

Lapsetkin voivat hoitaa poneja ja hevosia

Hoitaminen kannattaa aloittaa poneista. Poneja on helpompi hoitaa. Ponit ovat usein kilttejä ja rauhallisia. Sitten, kun olet oppinut hoitamaan ponia, voit jatkaa hevosista. Kannattaa olla rauhallinen, kärsivällinen ja varovainen. Mutta jos olet epävarma, niin kysy aikuiselta tai tallitytöiltä. Jos ratsastat hevosella, aloita talutuksella. Kannattaa pyytää rehujen kanssa apua. Muista varoa, ettei hevonen tai poni astu varpaillesi. Ponit ja hevoset ovat söpöjä!

Venla Voima, Olivia Saukko ja Aada Glasberg, Länsimetsän koulu 2R

Varo liukkaita teitä

Jos kaatuu tai liukastuu, voi mennä jalka tai käsi poikki tai lyödä pään. Sitten ihmisiä voi pyörtyä ja jäädä auton alle. Teitä pitäisi hiekoittaa, että onnettomuuksia ei sattuisi.

Petrus Ristolainen, Nea Lähteenmäki ja Yousef Al-Haddad, Länsimetsän koulu 2R

Länsimetsän koulu on paras

Länsimetsän koulu sijaitsee Gerbyssä. Täällä on mahtavaa ruokaa ja ahkerat keittiön tädit. Kiusaamiseen puututaan. Länsimetsän koulun ympäristö on mahtava. Välitunneilla on kiva leikkiä. Länsimetsän koulussa on hyviä futiskenttiä. Kannattaa tulla Länsimetsän kouluun!

Steinar Halldorsson, Emma Laiho ja Ramsis Ghlafan, Länsimetsän koulu 2R

Eläintä ei saa unohtaa

Eläintä pitää hoitaa ja ruokkia. Jos eläimelle käy jotain, se pitää viedä eläinlääkäriin. Koiria pitää viedä lenkille, joka on rodulle hyvä. Eläintä ei saa koko ajan komentaa. Eläimet ansaitsevat hellyyttä. Jos sinulla on allergiaa, sinun täytyy antaa eläimesi pois, koska eläin kärsii. Rakasta eläintäsi, koska eläin rakastaa sinua, eikö?

Matilda Karhu ja Josefina Lehtola, Länsimetsän koulu 2R

Hyvä terveys

Pysy terveenä liikkumalla ja syö terveellisesti, nuku riittävästi. Ole ystävällinen, kiltti ja auta muita. Lue kirjoja. Pidä kaverista huolta. Pue lämpöiset vaatteet. On tärkeää pysyä terveenä, että jaksaa olla koulussa.

Eva Moradi ja Sanni Valkama, Länsimetsän koulu 2R

Nuuska tappaa

Jos ostaa nuuskaa, menee rahaa hukkaan. Onneksi nuuskaa ei myydä Suomessa. Siitä voi saada syövän, hampaat menevät rikki ja se on myrkyllistä. Miksi nuuskaa pitää edes myydä? Toivon että vanhemmat lopettaisivat nuuskan käytön.

Jasper Pöytälaakso, Väinö, Luoma ja Viljami Björklund, Länsimetsän koulu 2R

Lemmikit voivat kiusata toisiaan

Onko sinulla kotonasi lemmikkejä? Yleensä lemmikit ovat sopuisasti. Joskus ne voivat kiusata toisiaan. Voit auttaa niitä komentamalla. Joskus kun eläimet leikkivät se voi näyttää, että he tappelevat. Muista kehua, että he ovat sopuisasti. Riitelijät voi viedä eri tilaan. Ruokailussa kannattaa olla eri paikat. Tärkeintä on, että et luovuta, se on eläimen parhaaksi!

Miiku Lesonen, Eemeli Halmesmäki ja Klaidi Grebeshi, Länsimetsän koulu 2R

Koulukiusaaminen pitää loppua

Koulussa pitää olla kivaa eikä saa kiusata toisia. Ei ole kivaa joutua koulukiusatuksi. Tulee paha mieli, jos sinua haukutaan.

Ei saa tiputtaa toisten silmälaseja. Ei saa piirtää toisten kirjoihin tunnilla. Ei saa töniä välitunnilla. Ei saa repiä toisten kirjoja. Ei saa kaataa toisten pyöriä. Ei saa heittää lumipalloja. Toisten vaatteita ei saa pilkata. Toisten repuista ei saa ottaa tavaroita. Liukureilla tai luistimella ei saa huitoa. Emme halua nähdä enää koulu kiusaamista.

Daniel Tekoniemi, Juulia Holappa ja Eveliina Lehto, Länsimetsän koulu 2M

Sodat ovat turhia

Miksi pitää sotia? Miksi ihmiset eivät voi elää rauhassa? Tälläkin hetkellä jossain maassa soditaan. Miksi ihmiset eivät voi elää rauhassa ja sovussa? Muutkin ihmiset joutuvat jopa jättämään oman kotinsa ja joutuvat jättämään kaikki lempitavaransa. Lapsethan myös kärsivät. Lapset eivät edes ymmärrä, mitä sotiminen on! Lapset voivat kuolla turhaan aikuisten takia. Koska ne vain sotivat ja sotivat.

Pihla Liimatta, Heidi Svens ja Veeti Vasankari, Länsimetsän koulu 2M

Eläinten rääkkäys on väärin

Eläimiä pitää ruokkia. Eläimillä on tunteita. Miksi eläinten rääkkäys on keksitty? Se on aivan tyhmää! Eläimiä ei saa jättää kauaksi aikaa yksin. Eläimille pitää antaa huomiota. Miksi eläimiä pitää ampua?

Jos ottaa eläimen, siitä täytyy pitää huolta!

Hertta Hujanen, Veikka Mäkynen ja Cilla Wikman, Länsimetsän koulu 2M

Koulukiusaaminen

Koulukiusaaminen on typerää. Meidän mielestämme se pitäisi lopettaa kokonaan!

Mieti miltä sinusta tuntuisi, jos sinua kiusattaisiin. Se on ikävää, jos sinua haukutaan asioista. Jos sinua kiusataan, niin kannattaa todellakin kertoa aikuiselle. Se on rohkea joka puuttuu kiusaamiseen ja menee väliin!

Jelmeri Talvitie, Emma Moisio ja Leevi övermark, Länsimetsänkoulu 2M

Kannattaako tupakoida?

Tupakointi ärsyttää keuhkoja. Tupakka-aski maksaa paljon. Tupakan haju haittaa muita ihmisiä, koska tupakan haju tarttuu vaatteisiin. Tupakka menee myös muiden ihmisten keuhkoihin.

Tupakka pitäisi kieltää.

Eemeli Holopainen, Emma Lassila ja Leevi Koivuniemi, Länsimetsänkoulu 2M

Nettikiusaamisen pitää loppua

Nettikiusaamisen pitää loppua, koska siitä tulee kaikille paha mieli. Erilaisissa ryhmissä ketään ei saa jättää ulkopuolelle. Netissä voi myös kehua niin tulee hyvä mieli. Haukkuminen ja ilkeät sanat loukkaavat. Älä loukkaa netissä!

Joonatan Paakki, Topias Uusi-Ranta ja Teo Oinas, Länsimetsän koulu 2M

Muovijäte meressä

Meren roskaaminen pitäisi meidän mielestämme lopettaa. Maailman merissä ajelehtii noin viisi biljoonaa muovista esinettä. Toivoisimme, että muovijätettä ei heitettäisi maailman meriin vaan kierrätettäisiin. Koska noin miljoona merilintua menehtyy vuosittain meressä olevien muovijätteiden takia. Meidän mielestämme kierrätyspisteitä pitäisi olla enemmän. Haluaisimme vain, että maailma voisi hyvin.

Nella Renkola, Oliver Salonen ja Vilma Käräjämäki, Länsimetsän koulu 2M

Uusimmat kaikki