Koululinkki

Lisää kympin aamuja, kasvisruoka pois, koulupuvut päälle ja heijastimet heilumaan – muun muassa näitä asioita toivovat Kivistön koulun 4.-luokkalaiset

Lisää animea ja koulupuvut

Mielestäni TV:ssä on ihan kivoja sarjoja. Toivoisin, että TV:ssä olisi animea, koska tykkään katsoa niitä joka päivä Youtubessa. Jos anime tulisi televisioon, alkaisin itkemään onnesta. Mielestäni koulu on turvallinen oppilaille, jotka opiskelevat siellä. Haluaisin että koulussa olisi koulupuvut, koska en tykkää, että 6.-luokalaiset haluavat hienostella vaatteilla, niin kuin olisivat jotain merenneitoja.

Ansa, Kivistön koulu 4. lk

Heijastin heilumaan

Mielestäni kaikkien ihmisten pitäisi käyttää heijastimia. Autoilijat eivät huomaa helposti ihmistä, etenkin talvella, kun on pimeää. Olisi hyvä jos ihmiset käyttäisivät heijastimia.

Siiri, Kivistön koulu 4. lk

Lopetetaan ilmastonmuutos!

Jos liikkuisimme enemmän kävellen ja pyörillä, niin saastuttaisimme vähemmän. On tehty tutkimus, että jo vuonna 2026 ei ole enää villi eläimiä. Ajattelisitte meitä, jotka sitten jää tänne saasteiseen maailmaan.

Anni, Kivistön koulu 4. lk

SPV:n harjoitusaikatauluista

Toivoisin, että SPV 08 -joukkueen harjoitukset Seinäjoki-areenalla keskiviikkoisin B-salissa vaihdettaisiin SPV 06 -joukkueen harjoitusten kanssa, jotka ovat samassa paikassa. Nuorempien harjoitukset loppuvat klo 21, mutta vanhempien pelaajien harjoitukset loppuvat 19.30. Kun harjoituksen loppuvat vasta iltayhdeksältä, on vaikea saada tarpeeksi unta ja olla seuraavana aamuna virkeä koulussa klo 8.00.

Lukas, Kivistön koulu 4. lk

Käyttäkää pyöräilykypärää

Toivon, että kaikki käyttäisivät pyöräilykypärää, koska se suojelee päätä onnettomuuksissa. Lapset käyttävät hyvin kypärää, mutta aikuiset eivät käytä niin paljon. Pyöräilykypärän käyttö on myös laissa ja aikuisten pitäisi näyttää lapsille mallia! Aikuiset sanovat: "Muista laittaa kypärä," mutta ne eivät kuitenkaan itse laita.

Pipsa, Kivistön koulu 4. lk

Kasvisruoka pois kouluista

Toivoisin, että koulussa kasvisruuat vaihdettaisiin normaaliin lihaan. Ennen oli hyvää ruokaa koulussa, mutta ne vaihdettiin kasvisruokaan. Kaikki eivät pidä kasviksista, eikä kasvisruualla tule kylläiseksi, vaikka onkin muodikasta olla joku vegaani.

Tuukka, Kivistön koulu 4. lk

Lempilimsaa limsa-automaatteihin

Toivoisin Mountain Dew -limsaa esim. Hesburgerin limsa-automaatteihin. Minä ja kaverini pidämme siitä limsasta ja aika moni muukin. Lisäksi siinä on vähemmän sokeria ja hiilihappoa kuin monessa muussa limsassa.

Onni, Kivistön koulu 4. lk

Koulupäivät lyhyemmiksi

Minun mielestä koulun pitäisi alkaa aamulla myöhemmin, koska kaikki lapset ovat väsyneitä ja kukaan ei jaksa tehdä tehtäviä tai muita juttuja. Haluaisin, että koulua olisi lyhempiä päiviä, silloin jaksaisi opiskella koko ajan. Jos olisi liian pitkä päivä, niin välipala koulussa olisi hyvä juttu.

Helmiina, Kivistön koulu 4. lk

Nakit ja muusi koulun ruokalistalle

Parannusehdotuksiani kouluruokailuun on, että kasvisruuat poistettaisiin koko koulusta. Huonoimpia ruokia ovat mifunese ja sosekeitto. Toivon, että nakit ja muusi tai kananuggetit ja perunamuusi tulisivat ruokalistalle.

Vili, Kivistön koulu 4. lk

Kaksipäiväinen kouluviikko?

Kunpa olisi aina kympin aamuja, koska en jaksa tulla kouluun aamulla klo 8.00. Olen aina väsynyt, enkä jaksa tulla kasiksi, koska ei vaan jaksaisi. Voisiko koulua olla vaan tiistaisin ja torstaisin?

Lenni, Kivistön koulu 4. lk

Jääkarhut vaarassa

Huonoja asioita on, että pelataan liikaa tietokoneilla ja autolla liikutaan liikaa. Tarvittaisiin liikuntaa enemmän ja pyörällä ajoa ja julkisilla ajoneuvoilla kulkemista esim. junalla kulkemista. Luontoa saastuu vähemmän, jos myytäisiin vain vähän saastuttavia autoja. Ilmastonmuutoksen takia jäätiköt sulaa ja jääkarhut saattavat kuolla sukupuuttoon.

Hermanni, Kivistön koulu 4. lk

Suomesta ei ole valittamista

Minun mielestäni Suomessa on kaikki asiat hyvin, esimerkiksi ilmainen peruskoulu ja kouluruoka. Suomessa ei ole sotia, eikä ilma ole likaista.

Suomesta ei ole valittamista, vaikka monet valittavat.

Tyttö 10v., Kivistön koulu 4. lk

Uusimmat kaikki