Koululinkki

Somejulkkikset ojentavat kätensä etäopetuksen avuksi – Ainakin Ina Mikkola, Roni Back ja Sofi Oksanen tuottavat opetukseen kelpaavaa sisältöä somekanavillaan

Monet sosiaalisesta mediasta tunnetut henkilöt ovat lupautuneet tuottamaan opetuksessa hyödyllistä materiaalia. Esimerkiksi journalisti ja mediapersoonan Ina Mikkola lupaa järjestää mediakasvatusoppitunnin perjantaina Instagramin kautta. Oppitunti alkaa kello 11.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Oppitunti luvassa perjantaina! Opinahjoja on suljettu. Lähiopetukselle vaihtoehtoisia opetustapoja otetaan käyttöön etänä. Opiskelun turvaaminen on tietenkin ensiarvoisen tärkeää. Onneksi meillä on super ammattitaitoiset opettajat ja teknologiaa käytössä! Haluan tukea omalta osaltani koululaisten ja opiskelijoiden oppimista pitämällä oppitunnin MEDIALUKUTAIDOSTA (sisältyy opetussuunnitelmaan) pe 20.3. klo 11.00 täällä Instalivessä. Minulla ei ole opettajan koulutusta, mutta minulla on korkeakoulututkinto ja tietenkin pätevyys toimittajana ja laajemmin median tekijänä. Lisäksi olen opettanut ammattikorkeakouluissa, yliopistossa ja opistoissa, toiminut nuoriso-ohjaajana ja ollut myös kesäleirillä töissä lasten ja nuorten parissa. Tunnilla käydään läpi medialukutaidon perusteita ja sitä, mitkä elementit vaikuttavat mediatuotosten tekemiseen, mutta jokaisella tunnille osallistuvalla on mahdollisuus esittää reaaliaikaisesti vapaamuotoisia kysymyksiä aiheen ympäriltä. Tunnille voi osallistua kuka vaan, mutta tiedustelen tunnin alussa hieman ikähaarukka, että voin soveltaa tunnin sisältöä sen mukaan. Toki ei tarvitse olla koululainen tai opiskelija osallistuakseen tunnille, mutta tunti on suunnattu ensisijaisesti heille. Jos olet lapsen tai nuoren vanhempi, niin toivon sinun vinkkaavan tästä lapsellesi. Kuitenkin niin, että tämä tuo lisäarvoa opiskeluun, ei korvaa suoraan koulusta saatuja tehtäviä, ellei koulun opettaja niin totea. Alle voit kommenteissa laittaa etukäteen toiveita tunnin sisällöstä. Btw tämä kuva on otettu Ina ❤️ Suomi -sarjan kuvauksissa. Kuusiosainen dokumenttisarja on kokonaisuudessaan katsottavissa ilmaseksi @mtv.fi palvelusta - ohjelma on yleissivistävä ja ajatuksia herättävä, eli sopii myös opetuskäyttöön. #korona #koulu #koulutus #etäopetus #etäopiskelu #medialukutaito

Henkilön inamikkola (@inamikkola) jakama julkaisu

Tubettaja Roni Back haastatteli opetusministeri Li Anderssonia ja somesta tuttua @laakari.anni -lääkäriä Anni Saukkolaa . Haastatteluista koostettu video julkaistiin eilen iltapäivällä ja se on saanut jo lähes 75 000 näyttökertaa. THL tarkistanut videon faktat ja videolla muistutetaan, että uutta tietoa aiheesta päivittyy jatkuvasti  .

 

Kirjailija Sofi Oksanen on jo järjestänyt tällä viikolla ja järjestää jatkossakin kirjallisuuteen ja kirjailijuuteen liittyviä livelähetyksiä Instagramissa.

Journalisti-lehden päätoimittaja Maria Petterson työstää parhaillaan Historian jännät naiset -kirjaa sekä podcastia. Häneltä voi tilata alakoululaisille sopivia tarinoita aiheesta.

Huomenna on myös tulossa erityisen pitkä koronaan keskittyvä HS:n Lasten uutiset -lähetys. Lähetys on katsottavissa ilmaiseksi Hs.fi:ssä, Ruudussa ja YouTubessa. Lähetys on nähtävillä ainakin YouTubessa jo yöllä kahden aikaan.

Hanna Hietikko

Lisää aiheesta
Uusimmat kaikki