Koululinkki

Uutiskooste koululaisille viikolta 41: Syysloma alkaa mutta koronan vuoksi tekemisiään täytyy varoa, 16-vuotias Aava Murto kokeili päivän pääministerin työtä, alaikäiset ajoivat ulos tieltä henkilöautolla

Kuluneella viikolla Vaasasta on tullut Suomen koronapääkaupunki. Se tarkoittaa, että koronatartuntoja on varmistunut ihmismäärään suhteutettuna eniten Suomessa.

Myös muualla Suomessa positiivisia koronatartuntoja on yhä enemmän. Koronaepidemian sanotaan nyt olevan kiihtymisvaiheessa useassa maakunnassa.

Maanantaina uutisoitiin, että Vaasassa on selvinnyt viime viikon aikana enemmän koronavirustapauksia kuin edeltävinä kuukausina yhteensä. Vaasan sairaanhoitopiirissä todettujen koronavirustartuntojen luku oli tuolloin kaikkiaan yhteensä 222 tapausta. Viime viikolla uusia tartuntoja todettiin 112.

Suurin osa Vaasan tuoreista tartunnoista on todettu nuorilla aikuisilla, kuten opiskelijoilla. Siksi vaasalaisissa 2. asteen oppilaitoksissa ja korkeakouluissa siirryttiin etäopetukseen.

Lue lisää ajankohtaisia koronauutisia Ilkka-Pohjalaisen sivuilta.

Tiistaina Ilkka-Pohjalainen kertoi, että monet tapahtumat perutaan tai niiden osallistujamäärää rajoitetaan entisestään koronatartuntojen välttämiseksi. Etenkin Vaasassa mutta myös esimerkiksi Kauhajoella peruttiin kulttuuritapahtumia, kuten keikkoja tai festivaaleja.

Myös urheilutapahtumia peruttiin tai siirrettiin tai yleisön pääsy niihin kiellettiin. Seinäjoella tapahtumia ei ole peruttu yhtä paljon kuin Vaasassa.

Keskiviikkona valmistauduttiin ennakkoon YK:n kansainväliseen tyttöjen päivään, jota vietetään sunnuntaina. 16-vuotias Aava Murto pääsi juhlapäivän kunniaksi kokeilemaan, millaista on olla Suomen pääministeri.

Työpäivän ohjelmaan kuului esimerkiksi tapaamisia ministerien ja kansanedustajien kanssa. Tällaisen puheen hän pääministeripäivänään piti:

Torstaina uutisoitiin siitä, että Vaasassa neljä alaikäistä ajoi henkilöautolla ulos tieltä ja loukkaantui. Pohjanmaan poliisi julkaisi tapauksesta pitkän Facebook-päivityksen, jossa kerrotaan tapahtumista seikkaperäisesti ja kehotetaan varovaisuuteen liikenteessä.

Tänk om – ett uppdrag som får en att stanna upp Entä jos – tehtävä, joka saa ihmisen pysähtymään (suomenkielinen kännös...

Julkaissut Poliisi Pohjanmaa - Polisen Österbotten Torstaina 8. lokakuuta 2020

Perjantaina monet Suomen koululaiset aloittavat syysloman. Jotkin alakoulut ehdittiin kuitenkin sulkea jo ennen syyslomaa koronatartuntojen takia.

Lue lisää koulujen sulkemisesta:

Vaasalaisessa Keskuskoulussa on todettu koronatartunta – 51 henkilöä asetettu karanteeniin

Suuri osa perusopetuksesta siirtyy etäopetukseen Vaasassa – Tartuntatapaukset kahdessa peruskoulussa pakottivat vaikean päätöksen eteen

Seinäjoella ensimmäinen koronatartunta koulussa – 60 karanteeniin ja koulu kiinni

Uusimmat kaikki