Koululinkki

Uutiskooste koululaisille viikolta 42: Syyslomaa vietettiin pohjalaismaakunnissa, oppivelvollisuuden pidentäminen etenee, kasvomaskien käyttö on puhuttanut

Syyslomaviikolla moni uutinen liittyi koronavirukseen ja maskien käyttöön. Myös syyslomalaisten puuhiin käytiin tutustumassa ja hallitus antoi eduskunnalle esityksen kaikkia koululaisia koskevasta oppivelvollisuuden pidentämisestä.

Maanantaina Vaasan sairaanhoitopiirissä todettiin 60 uutta koronatartuntaa, Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä kolme. Vaasan kaupunki julkaisi pitkän listan paikoista, joissa koronalle on voinut altistua. Seinäjoki julkaisi päivittyvän listansa keskiviikkona.

Tiistaina Ilkka-Pohjalainen uutisoi, että Kurikan kampuksella on ollut 7. lokakuuta henkilö, jolla on myöhemmin todettu positiivinen koronatestitulos. Koronapotilaan lisäksi kahdeksan muuta asetettiin karanteeniin. Varotoimenpiteenä Kurikan lukio päätti siirtyä syyslomaviikon jälkeen viikoksi (19.–23.10.) etäopetukseen.

Maskisuosituksen antaminen on puhuttanut suomalaisia koko viikon. Nyt koko maassa suositellaan maskin käyttämistä. Tiistaina Ilkka-Pohjalainen julkaisi jutun siitä, että ihmiset heittävät maskit usein maahan eivätkä vie niitä roskiin.

Katso Ilkka-Pohjalaisen toimittaja Unna Takalon tekemä video siitä, miten maski puetaan kasvoille oikein.

Keskiviikkona Ilkka-Pohjalainen julkaisi reportaaseja koululaisten syyslomanvietosta. Seinäjoella Kalevan Navetassa vietettiin keskiviikkona ja torstaina Muu-Maun Syyspäiviä. Koko perheelle suunnatuissa työpajoissa osallistujat muotoilivat marionettieläimiä, kokeilivat akvarellipainantaa, jongleerasivat sirkuspajassa ja osallistuivat interaktiiviseen tanssiteatteriesitykseen.

Vaasalaisperheiden syyslomapuuhista kerrottiin, että ulkomaanmatkat jouduttiin koronan vuoksi perumaan, mutta tekemistä riitti kuitenkin kotikaupungissakin.

Torstaina eduskunta sai hallitukselta esityksen oppivelvollisuuden laajentamisesta. Hallitus esittää, että oppivelvollisuuden ikäraja nostetaan nykyisestä 16 vuodesta 18 vuoteen. Samalla pakollisiksi muuttuvista toisen asteen opinnoista tulee maksuttomia.

Perjantaina Mustasaaressa suljettiin päiväkoti koronan takia. Mustasaaren kunta kertoi jo viime sunnuntaina, että päiväkodin kolmesta ryhmästä yksi on altistunut koronavirukselle. Torstaina Koivulahden päiväkodissa ilmeni toinenkin koronavirustartunta.

Uusimmat kaikki