Koululinkki

Uutiskooste viikolta 4: Jäät eivät vielä kestä ihmisen painoa, Jymylle ja Karhulle makeat voitot, harrastustoimintaa halutaan jo avata

Tammikuun viimeinen viikko oli Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla talvisen luminen. Viikkoon mahtui niin hyytäviä rikos- ja onnettomuusuutisia kuin iloisia urheilu-uutisiakin.

Ilkka-Pohjalainen selvitti pohjalaismaakuntien parhaat pulkkamäet. Lehdessä oli juttu myös liikuntarajoitteisen Minea Saarijärven erikoiskelkasta. Kelkalla voi pulkkailun ja laskettelun lisäksi myös hiihtää ja luistella.

– Tämä tuntuu kivalta, eikä laskettelu tällä pelota. Kelkka on hyvä. Sillä saa pitkiä liukuja kerralla, Saarijärvi kertoo jutussa.

Lue jutut:

Täältä löytyvät pohjalaismaakuntien parhaat pulkkamäet – katso lukijoiden vinkit.

Pulkat ja liukurit veks, nyt luistaa pelkillä haalareilla!.

Toimittaja testasi Vaasan kolme suosittua pulkkamäkeä – Yksi niistä nosti niskavillat pystyyn.

Uudella kelkalla mäkeä alas turvallisesti - Liikuntarajoitteinen koulutyttö sai somen avulla oman talviliikuntavälineen.

Kysymyksiä: Mikä on lähin jutussa suositeltu pulkkamäki? Tiedätkö vielä lisää hyviä pulkkamäkiä? Miten sosiaalinen media liittyy Minea Saarijärven kelkan hankintaan?

Maanantai

Pakkaskeleistä huolimatta järvien ja meren jää eivät välttämättä vielä kestä ihmisen painoa. Vaasan Sundomissa saaresta maihin kävellyt henkilö putosi jäihin maanantaina puolilta päivin.

Lue juttu: Jäiden läpi pudonnut henkilö saatiin pelastettua – oli hyisen veden varassa ainakin puoli tuntia – "Jäille ei ole nyt mitään asiaa".

Kysymys: Kauanko henkilö ehti olla vedessä ennen kuin apu saapui?

Tiistai

Tiistaina poliisilta saatiin vihdoin tietoa Virroilla torstaina tapahtuneesta henkirikoksesta. Sisä-Suomen poliisin rikoskomisario Jari Luodon mukaan Liedenpohjan poliisioperaatiossa aseistautunut henkilö otettiin kiinni asuinrakennuksessa. Poliisi tiedotti tapauksesta niukasti, kun operaatio oli meneillään.

Lue juttu: Poliisi piiritti asemiestä vaikeissa oloissa tuntikausia Virroilla – Näin rikoskomisario kommentoi kritiikkiä saanutta tiedotuslinjaa.

Kysymys: Miksi poliisin pitäisi tiedottaa nykyistä avoimemmin?

Keskiviikko

Keskiviikkoilta oli ilman yleisöä pelanneille pohjalaisille palloilujoukkueille voitokas. Nurmolainen lentopallon pääsarjassa pelaava Jymy katkaisi tappioputkensa voitolla Kuortaneesta ja kauhajokelainen Karhu voitti koripallon pääsarjassa helsinkiläisen Seagullsin.

Lue jutut:

JymyVolley katkaisi pitkän tappioputkensa – taistelu pudotuspelipaikasta sai lisähappea.

Kuusimiehinen Karhu Basket nöyryytti kotikentällään kauden avaustappionsa kokenutta Seagullsia.

Kysymyksiä: Kuinka pitkä Jymyn tappioputki oli ja miksi nyt oli jo korkea aika voittaa? Miksi Karhun voitto oli erityinen?

Torstai

Lasten ja nuorten harrastustoimintaa koskevia kokoontumisrajoituksia on päätetty höllentää pääkaupunkiseudulla Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen vastustuksesta huolimatta. THL ei myöskään suosittele, että penkinpainajaisia ja vanhojen tansseja vietettäisiin tavanomaiseen aikaan.

Lue jutut:

Nuorten harrastustoimintaa avataan pääkaupunkiseudulla Husin ja THL:n vastustuksesta huolimatta.

THL ja opetusministeriö suosittelevat penkinpainajaisten ja vanhojen tanssien siirtämistä myöhemmäksi.

Kysymyksiä: Miksi harrastustoiminnan annetaan jatkua? Milloin näitä lukion perinteisiä tapahtumia yleensä on vietetty ja mihin ne juontavat juurensa?

Perjantai

Avantouinnilla on pitkä historia, mutta tämä talvilaji on pitkään ollut lähinnä eläkeläisten suosiossa. Nyt nuoretkin ovat kuitenkin innostuneet siitä.

Lue juttu: Hyytävän talviharrastuksen parissa on tapahtunut viime vuosina nuorennusleikkaus, ja se näkyy niin harrastuspaikoilla kuin somessa – lajia hehkutetaan sen terveysvaikutusten vuoksi.

Kysymyksiä: Oletko koskaan käynyt avannossa? Mitä hyötyä avantouinnista on?

Perjantaina tuli kuluneeksi vuosi Ilkan ja Pohjaalaisen yhdistymisestä, on siis Ilkka-Pohjalaisen 1-vuotissyntymäpäivä.

Lue juttu: Ilkka-Pohjalaisen ensimmäinen vuosi on ollut täysin poikkeuksellinen – Päätoimittaja kertoo, miksi korona on tehnyt myös hyvää.

Uusimmat kaikki