Koululinkki

Vaasan kristillisen koulun oppilaita puhuttavat niin kuntaliitos, spreijaaminen kuin roskaaminenkin

Roskaaminen

Minun mielestäni ei saisi roskata, koska roskat saastuttaa kasveja ja eläimet voi syödä roskia ja tukehtua. Joku eläin voi astua lasinsiruihin ja roskat on rumia luonnossa.

Kaupungin pitäisi laittaa lisää roskiksia, niin sitten kaikki jaksaa laittaa roskat roskikseen.

Sarita Perttula, Vaasan kristillinen koulu 5.-6. lk

 

Onko talosi ruma koska siihen on spreijattu?

 

Spreijaajat, joilla ei ole muuta paikkaa missä spreijata, spreijaa minne ne haluaa. Tämä tekee maisemista rumempia, ja talostasi tulee ehkä sellainen miten sinä et halua, että siitä tulee.

Minä ehdottaisin, että rakennetaan iso valkoinen seinä jonne saa luvan mennä spreijaamaan. Kun se tulee täyteen joku voi maalata sen valkoiseksi taas. Tämä voi olla kaupungin homma.

Aron Knuts, Vaasan kristillinen koulu

 

Läksyt ovat turhia

 

Läksyjä ei tarvita, koulussa opetteleminen riittää. Monta läksyä jää tekemättä, koska oppilaat eivät jaksa tehdä läksyjä, tai unohtavat.

Emma Smith, Vaasan kristillinen koulu 5.-6. lk

 

Roskaaminen

 

Pitää laittaa roskat roskikseen. Eläimet voivat syödä roskia ja ne kuolevat roskiin. Kasvit ja maa menee pilalle roskista. Roskat kuuluvat roskikseen!

Sini Perttula, Vaasan kristillinen koulu

 

Meikki ei ole myrkkyä miehille

 

Meikki ei ole myrkkyä miehille, eikä naisille. Meikkiä voi käyttää miehet ja naiset, mutta kenenkään ei tarvitse jos ei halua. Miehiä ei tarvitse kutsua oudoiksi tai tuntea itsensä oudoksi, jos he päättävät käyttää meikkiä. Sama koskee naisia, jotka ei käytä meikkiä. Jos mies haluaa käyttää meikkiä, se ei riipu heidän seksuaalisesta suuntautumisesta. Kaikki voi käyttää meikkiä, televisiossa, sekä jokapäiväisessä elämässä, jos haluaa tietenkin. Voisin kysyä sinulta: “Miksi naiset saavat käyttää housuja tai pelata jalkapalloa, koripalloa tai muitakaan urheilulajeja, joita ennen sai vain pojat pelata ja nykyään monet tytöt pelaavat?"

Noora Niukkanen, Vaasan Kristillinen Koulu, 6. lk

 

Mustasaari ja Vaasa yhteen

 

Mustasaaren ja Vaasan pitäisi yhdistyä koska sitten Vaasasta tulisi isompi ja se olisi kivempaa. Sitten Kivihaka kuuluisi kokonaan Vaasaan. Lisäksi Vaasasta tulisi kymmenenneksi isoin kaupunki väkiluvultaan.

Lala Silanen, Vaasan kristillinen koulu

 

Roskaaminen seis

 

Joka päivä näet roskaa maassa ja ehkä mietit miksi se on siinä, No, vastaus on se että ihmiset roskaavat aivan liikaa. Se vaikutta ilmaston muutokseen ja vahingoittaa luontoa sekä sen asukkaita. Suurin osa meistä haluaa puhtaan ja kivan luonnon. Aloitetaan yhdessä keräämään roskaa, että luonto pysyy hyvänä ja puhtaana. Vaasan voisi lisätä roskiksia että ihmiset eivät roskaisi turhaan vaan laittaisi ne roskikseen. Voisi myös tehdä muistutusjulisteita siitä, että ei roskattaisi meidän rakasta luontoa.

Aino Kulmala, Vaasan kristillinen koulu

Uusimmat kaikki