Koululinkki

Valma-ryhmä harjoitteli oikean ja väärän tiedon tunnistamista Sanoita parempi maailma -työpajassa, jossa pohdittiin myös, pitääkö toimittajien yrittää parantaa maailmaa

SEINÄJOKI

Koululinkki piti keskiviikkona viimeisen oppituntinsa ammatillisen koulutuskeskus Sedun valma-ryhmälle. Kyseessä oli toinen työpaja viidestä Sanoita parempi maailma -kokonaisuudessa, jonka Lasten ja nuorten säätiö järjestää.

Ennen koululinkin työpajaa ryhmä oli jo tehnyt Agenda 2030 -aiheisia ennakkotehtäviä ja aloitellut sanataiteen parissa. Ensi viikolla osa ryhmästä menee Kalevan navetan studiolle tutustumaan biittien tekoon ja säveltämään työpajassa tuotettavaa biisiä.

Työpajan aiheena olivat journalismi ja disinformaatio. Kestävän kehityksen Agenda 2030 -tavoitteista painotettiin etenkin numeroa 13: Toimia kiireellisesti ilmastonmuutosta ja sen vaikutuksia vastaan.

Toimittaja ja kirjailija Johanna Vehkoon mukaan aiheista, joista liikkuu paljon oikeaa tietoa, liikkuu myös disinformaatiota. Siitä voi olla varma myös ilmastonmuutoksesta puhuttaessa.

Disinformaation käsite oli valma-nuorille jo ennalta tuttu, mutta työpajassa syvennyttiin siihen entisestään ja opeteltiin tunnistamaan disinformaation lajeja. Lisäksi pohdittiin, miten löytää oikeaa tietoa esimerkiksi ilmastonmuutoksesta.

Työpajakokonaisuus jatkuu vielä biisin sanojen kirjoittamisella kolmella työpajan verran. Lopputulos äänitetään Kalevan navetassa 18. toukokuuta.

Lisää aiheesta
Uusimmat kaikki