Koululinkki

Viikon tehtävä: Miten pääsiäinen näkyy eri medioissa?

Kuluvalla viikolla vietetään pääsiäistä. Pääsiäinen saa vuosittain erityisen laajaa mediahuomiota: milloin uutisoidaan pääsiäisen säästä, milloin kiirastorstain menoliikenteestä ja milloin pääsiäisen kirkollisesta sanomasta.

Tarkkailkaa viikon ajan sitä, kuinka pääsiäinen näkyy eri medioissa. Pohtikaa yhdessä myös sanomalehden ajankohtaisuutta.

Tehtäväesimerkkejä:

1. Tutkikaa sanomalehtiä. Millaisin erilaisin aihein pääsiäisestä kerrotaan kuluvan viikon aikana?

2. Pääsiäinen ei itsessään ole enää mikään uutinen, sillä sitä vietetään joka vuosi. Millaisia uusia näkökulmia mediat ovat löytäneet pääsiäisestä uutisoimiseen?

3. Pohtikaa sanomalehden ajankohtaisuutta. Lukekaa muitakin kuin pääsiäisestä kertovia uutisia ja miettikää yhdessä, miksi ne ovat lehdessä. Mikä tekee niistä ajankohtaisia, miksi asia on ollut tärkeä uutisoida ja kenelle juttu on erityisesti suunnattu?

4. Harjoitelkaa uutisen kirjoittamista aiheena pääsiäinen. Kuinka paljon erilaisia näkökulmia luokastanne löytyykään pääsiäisestä uutisoimiseen?

Viikon tehtävä -juttusarjan on tarkoitus antaa opettajille konkreettisia tehtäväesimerkkejä mediatuntien pitämiseen. Viikon tehtävä julkaistaan maanantaisin huhtikuun loppuun saakka. Pääsiäisestä johtuen viikon tehtävää ei julkaista viikolla 14. Askarruttavissa asioissa saa aina kääntyä koululinkin puoleen, joka antaa lisävinkkejä ja opastusta mielellään.

Uusimmat kaikki