Koululinkki

Koululaisten lukutaitoa parannetaan Variskalla Lukukuussa ja Ähtärissä ratkaisemalla kauhutarinapolun arvoituksia

ÄHTÄRI

Eteläpohjalainen Ähtärin yhteiskoulu ja pohjalainen Variskan koulu Vaasasta on valittu Opetushallituksen valtakunnallisen Lukuliike-ohjelman yhteistyökouluiksi pohjalaismaakunnissa.

Variskan koulussa Lukuliike näkyy siten, että lukutaito ja lukeminen ovat koko lukuvuoden ajan korostetusti esillä. Esimerkiksi lokakuussa viettetään Lukukuuta ja luetaan erityisen paljon. Medialukutaidon harjoittelussa Variska tekee yhteistyötä Ilkka-Pohjalaisen ja koululinkin kanssa joulukuussa järjestettävässä Ilmiöviikko-tapahtumassa.

Ähtärin yhteiskoulussa taas harjoitellaan Lukuliikkeen innostamana kirjaston käyttötaitoja, etenkin e-kirjojen lainaamista. Lokakuun lopussa yläkoululaisille on suunnitteilla halloweenin hengessä kauhutarinapolku kirjastossa.

Muidenkin koulujen koululaiset voivat osallistua Lukuliikkeen toimintaan. Esimerkiksi syyslomaa varten Lukuliike on koonnut kirjasuosituksia. Syysloma voi olla lukuloma!

Lukuliikkeen tarkoituksena on parantaa suomalaisten lukutaitoa. Se on hallitusohjelmaan kirjattu jatkuva lukutaidon edistämisohjelma.

Juttua muokattu 6.10.2020 klo 15:41. Tarkennettu tietoja yhteistyöstä.

Mediakasvatusprojektin vetäjän yhteystiedot

Hanna Hietikko

puh. 050 416 4358
e-mail: hanna.hietikko@i-mediat.fi

Seinäjoen toimitus
Koulukatu 10,
60100 SEINÄJOKI

Vaasan toimitus
Hietasaarenkatu 19,
65100 VAASA

Uusimmat uutiset
Uusimmat kaikki