Koululinkki

Tilaa sanomalehtiä koululle

Koulut voivat tilata Uutisten viikolle (viikko 5) 100 printtilehteä päivässä tiistaina, keskiviikkona ja torstaina. Uutisten viikon lehdet pitää tilata 21.1.2021 mennessä.
Uutisten viikolla koulut voivat saada koululinkiltä käyttöönsä myös digitunnukset.
Jos kouluun halutaan tilata lehtiä muulloin kuin viikolla 5, laita sähköpostia osoitteeseen koululinkki[a]koululinkki.fi. Lehdet olisi hyvä tilata vähintään viikkoa etukäteen.Mikä koululinkki on?

Koululinkki on yhteyskanava media- ja koulumaailman välillä. Hankkeesta vastaa Seinäjoen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Samo yhteistyössä maakuntalehti Ilkka-Pohjalaisen kanssa. Koululinkki-hanke on jatkunut Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla yhtäjaksoisesti jo vuodesta 2009.

Koululinkin kautta saa sanomalehtiä ja muuta mediakasvatusmateriaalia opetuskäyttöön. Koululinkki jakaa mediakasvatusvinkkejä somessa ja pitää etänä tai paikan päällä oppitunteja, luennoi media-aiheista ja kertoo ajankohtaisia kuulumisia media-alalta ja etenkin toimittajan työstä. Koululinkin kanssa voi toteuttaa monenlaisia media-aiheisia projekteja. Yhteistyö koululinkin kanssa ei maksa koululle mitään.

Koululinkin voi tilata vierailulle kaikenikäisille koululaisille ja opiskelijoille esikoulusta kansanopistoon ja ammatillisesta oppilaitoksesta lukioon tai yliopistoon. Koululinkkiä voi pyytää mukaan myös erilaisiin kouluilla järjestettäviin teema- ja työpajapäiviin. Myös etäopetuksen tai mediakasvatusvinkkipalaverien järjestäminen on mahdollista.

Koululinkki ohjeistaa ja tekee mielellään uutisia tai muita journalistisia juttuja yhdessä koululaisten kanssa. Koululinkille voi myös lähettää koululaisten tekemiä uutisia tai mielipidekirjoituksia julkaistavaksi koululinkki.fi-sivustolla.

Esimerkkejä koululinkin oppituntien ja projektien aiheista:

  • Median monet tekstilajit
  • Paperisen sanomalehden ja verkkolehden erot
  • Lehtikuva – miten se tehdään ja mitä sillä kerrotaan?
  • Valeuutiset ja muut harhaanjohtavat tekstilajit – disinformaatio mediassa
  • Mikä media on ja mitä journalismi tarkoittaa?
  • Journalistin ohjeet ja toimittajan työ
  • Journalismin tehtävä yhteiskunnassa ja demokratian ylläpitäjänä
  • Vaikuttaminen mielipidekirjoituksella ja muuten
  • Media ja tekijänoikeudet
  • Monimediainen reportaasi leirikoulusta Ugandassa

Tilaa koululinkki vierailulle

Tältä sivulta saat varattua koululinkin vierailulle ja tilattua lehtiä opetuskäyttöön! Klikkaa linkistä tai skrollaa sivua alaspäin.

Tilaa koululinkki vierailulle
Tilaa sanomalehtiä

Koululinkin yhteystiedot

Hanna Hietikko
koululinkki-toimittaja
puh. 050 416 4358
e-mail: koululinkki@koululinkki.fi

Seinäjoen toimitus
Koulukatu 10,
60100 SEINÄJOKI

Vaasan toimitus
Hietasaarenkatu 19,
65100 VAASATilaa Koululinkin uutiskirje!

Saat lukuvuoden aikana noin kerran kuukaudessa koululinkin mediakasvatusaiheisen uutiskirjeen sähköpostiisi.